Geschiedenis

Hoewel poffertjes als typisch Nederlands worden gezien, is de oorsprong van poffertjes niet goed bekend.

Er gaan grofweg drie verschillende verhalen over de oorsprong van de lekkere poffertjes;

…Poffertjes zijn ontstaan in een Nederlands klooster (nabij Woerden Utr.). Poffertjes worden ook weleens broedertjes genoemd. Het eerste geschreven recept voor ‘broedertjes’, ‘bollebuizen’, ‘bolle buikjes’ of ‘poffertjes’ is te vinden in  het boek uit 1746.

De Volmaakte Hollandsche Keuken-meid”

…Een ander verhaal stamt uit de tijd van Napoleon.  In 1795 werd er beslag gelegd(in deze, een leuke woordspeling) door Napoleon op alle tarwemeel om zijn leger te voeden. Vervolgens kwam er in de katholieke kerk een tekort aan tarwemeel en gingen ze over op boekweitmeel om de hosties te maken, zo ontstond het broedertje.

…Het derde en voor ons wel het lekkerste verhaal is dat anno 2020 er een poffertje ontstaan is met zeer goede smaak, kwaliteit en die met liefde gebakken is.

…Sinds oktober 2020 staat op de Poffer (bijna) elke week op woensdag, zaterdag & zondag poffertjes te bakken in het Walkartpark te Zeist. (op Facebook kunt u zien welke dagen we er staan in de week). Gezien de geschiedenis van het Walkartpark Zeist (poffertjeskraam van 1957 tot 2007) zijn het park in Zeist en poffertjes onlosmakend met elkaar verbonden.

Dan ook een grote eer om in het Walkartpark poffertjes te mogen staan bakken met de poffertjeskraam / foodtrailer!!

Graag tot ziens, tot op de poffer